Referenčni projekti - Stroji in naprave

Sodelovali smo pri obnovi in izdelavi naprav v liniji za izsekovanje rondel. Obnovili smo gonilo in starejšo valjarno. Izdelali smo odvijalno napravo z aluminijasto pločevino, uvodno mizo z valjčnicami pred valjarno in premostitveno mizo za aluminijasto pločevino. Prav tako so k projektu spadali še tračni transporterji za izsekane rondelice.

Stroj za žaganje in posnemanje palic


Naprava služi za avtomatizirano obojestransko žaganje na želeno mero in posnemanje robov okroglih aluminijastih palic premerov od f7 do f70 mm in dolžine do 6 m. Žaga je sestavljena iz podajalne enote za prevzem palic, transport palic do mesta za žaganje, dolžinskih naslonov, enote za žaganje in posnemanje. Na napravi sta še transporter in odsesavanje odstružkov.

Skladišče služi za hranjenje litih aluminijastih drogov. V eni vrsti je cca. 105 odlagalnih mest za 1050 drogov, kar znaša skoraj 1500 ton skladiščenega materiala. Skladišče je popolnoma avtomatizirano. S pomočjo dvižnih manipulatorjev (dva na linijo) zalagajo odlagalna mesta iz točke transporta iz procesa homogenizacije do transporta droga na izhodno verižno rampo, kjer material nadaljuje v druge predelovalne procese na oddaljenih točkah. S takšnim načinom skladiščenja se je zelo zmanjšala potrebna površina, namenjena začasnemu skladiščenju, poleg tega sta računalniško vodena tudi zaloga in vodenje različnih zlitin materiala.

Začetni del aluminijaste pločevine, ki je navita na tuljavo, je običajno poškodovan in neustrezen za nadaljnjo predelavo. Za odrez teh škartnih delov služi naprava za pripravo kolobarja, ki kasneje nadaljuje pot v valjarno. Naprava je sestavljena iz dvižnega transporta kolobarja (12t) do odvijalca, vstopne mize z valjčnicami, prijema pločevine, škarij za pločevino in rokovanje z odpadom. Odvijalec je gnan s pomočjo elektro motorja in reduktorja, prav tako valjčnice, škarje so hidravlične. K napravi spadata krmilni pult in podest za operaterja

Naprava služi za avtomatizirano praznjenje palet s kratkimi drogovi, ki so namenjeni za nadaljnji proces. Sestavljena je iz kratkega transporterja palet z manipulatorjem, ki prijema drogove iz palete in jih nalaga na kratko valjčno progo. Prekladalni sistem prenese drog iz ene proge na drugo. Prazna paleta se nato zapelje na odlagalno mesto, kjer se potem z viličarjem vrača na mesto za nakladanje.

Izdelujemo in servisiramo tudi orodja za izsekovanje iz aluminijaste pločevine.

Potrebujete informacijo ali ponudbo?

 

POKLIČITE NAS NA+386 2 8453 250

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?