Referenčni projekti

Stroji in naprave

 

Linija za izsekovanje – obnova in posodobitev
Sodelovali smo pri obnovi in izdelavi naprav v liniji za izsekovanje rondel. Obnovili smo gonilo in starejšo valjarno. Izdelali smo odvijalno napravo z aluminijasto pločevino, uvodno mizo z valjčnicami pred valjarno in premostitveno mizo za aluminijasto pločevino. Prav tako so k projektu spadali še tračni transporterji za izsekane rondelice.

 

 

 

Stroj za žaganje in posnemanje palic
Naprava služi za avtomatizirano obojestransko žaganje na želeno mero in posnemanje robov okroglih aluminijastih palic premerov od f7 do f70 mm in dolžine do 6 m. Žaga je sestavljena iz podajalne enote za prevzem palic, transport palic do mesta za žaganje, dolžinskih naslonov, enote za žaganje in posnemanje. Na napravi sta še transporter in odsesavanje odstružkov.

 

 

 

Avtomatizirano skladišče drogov
Skladišče služi za hranjenje litih aluminijastih drogov. V eni vrsti je cca. 105 odlagalnih mest za 1050 drogov, kar znaša skoraj 1500 ton skladiščenega materiala. Skladišče je popolnoma avtomatizirano. S pomočjo dvižnih manipulatorjev (dva na linijo) zalagajo odlagalna mesta iz točke transporta iz procesa homogenizacije do transporta droga na izhodno verižno rampo, kjer material nadaljuje v druge predelovalne procese na oddaljenih točkah. S takšnim načinom skladiščenja se je zelo zmanjšala potrebna površina, namenjena začasnemu skladiščenju, poleg tega sta računalniško vodena tudi zaloga in vodenje različnih zlitin materiala.
 

 

 


Naprava za pripravo kolobarjev
Začetni del aluminijaste pločevine, ki je navita na tuljavo, je običajno poškodovan in neustrezen za nadaljnjo predelavo. Za odrez teh škartnih delov služi naprava za pripravo kolobarja, ki kasneje nadaljuje pot v valjarno. Naprava je sestavljena iz dvižnega transporta kolobarja (12t) do odvijalca, vstopne mize z valjčnicami, prijema pločevine, škarij za pločevino in rokovanje z odpadom. Odbijalec je gnan s pomočjo elektro motorja in reduktorja, prav tako valjčnice, škarje so hidravlične. K napravi spadata krmilni pult in podest za operaterja.

 

 

 


Depaletizator drogov
Naprava služi za avtomatizirano praznjenje palet s kratkimi drogovi, ki so namenjeni za nadaljnji proces. Sestavljena je iz kratkega transporterja palet z manipulatorjem, ki prijema drogove iz palete in jih nalaga na kratko valjčno progo. Prekladalni sistem prenese drog iz ene proge na drugo. Prazna paleta se nato zapelje na odlagalno mesto, kjer se potem z viličarjem vrača na mesto za nakladanje.

 

 

 

Orodja
Izdelujemo in servisiramo tudi orodja za izsekovanje iz aluminijaste pločevine.


 

Transportne naprave

 

 

Obračalna naprava

Naprava služi za manipuliranje aluminijastega kolobarja (12 ton) v pravilno lego. Na napravo se lahko odloži kolobar z viličarjev ali dvigalom. Kolobar se nato lahko zasuče za 90 stopinj po eni in 180 stopinj po drugi osi. Naprava služi za odcejevanje valjarniških olj in za pomoč pri pakiranju kolobarjev.

 

 

Transport zabojev


Za transport zabojev običajno služijo verižni transporterji, na katere se odlaga zaboje različnih dimenzij glede na namembnost in kapaciteto zabojev. Izdelali smo transporterje, ki manipulirajo z zaboji v več smeri ali pa v eni smeri. Večsmerni transporterji so opremljeni s hidravličnimi dvižnimi sistemi in prečnimi pogoni, ki prenesejo zaboj na drugo – vzporedno transportno linijo.

 

 

 

Vrtljiva miza

Naprava služi za manipulacijo zabojev ali palet. Zaboji se transportirajo po rotirajoči mizi v eni osi. Pogon je izveden pod mizo s pomočjo elektro motorja in gonila. Večje mize lahko imajo stranska podporna kolesa. Glede na transportne potrebe in število zabojev je lahko ustrezno velika in masivna tudi miza. Primerno za od dva do več zabojev različnih mas in velikosti.

 

 

Valjčne in druge transportne proge
Izdelujemo proge po željah in potrebah naročnika. Največkrat so to valjčne proge, gnane z verigo in elektro pogonom. Za različne potrebe so lahko tudi deljene proge, dvižne in podobno.

 

 

Posebna obešala in kavlji

Izdelujemo nestandardna obešala in druge dvižne naprave različnih nosilnosti po željah in potrebah naročnika. Izdelujemo specialna obešala za palete, prenašala za izdelke ali polizdelke, kavlje in pomagala specifična za tip proizvodnje naročnika.

 

Oglejte si naše referenčne projekte.

Potrebujete informacijo ali ponudbo?

 

POKLIČITE NAS NA+386 2 8453 250

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?